Healer of the Mind,
Body, Heart & Soul

Terug naar jouw natuur (in de natuur)

Mijn werk is mijn passie, mijn grootste drijfveer. Het is de reden dat ik elke dag weer doe wat ik doe. 

Mijn werk daagt me uit om met elke nieuwe klant hun levenspad te (her-) ontdekken 
en samen op weg te gaan naar een betere plek.

Traumatherapie

Met focus op vroegkinderlijk, ontwikkelings- en hechtingstrauma en alle daarbij horende of uit voortvloeiende problematieken, zoals een laag zelfbeeld en weinig eigenwaarde, perfectionisme, please-gedrag, moeilijk grenzen kunnen stellen of nee kunnen zeggen. Vatbaarheid voor chronische stress en burn-out gevoeligheid, angsten en fobieën, belemmerende overtuigingen en persoonlijke leugens.

Hypnose en hypnotherapie

Hypnose is een ideaal hulpmiddel om mentale en fysieke problemen of vervelende gewoontes waar je mee kampt bij de wortel aan te pakken. Het is volledig natuurlijk en het werkt veilig, doeltreffend en blijvend. Hypnose helpt je om jouw innerlijke kracht te activeren en te versterken. 


Hypnose is een normale bewustzijnstoestand, waarbij de onbewuste geest instructies kan krijgen. Zo’n beetje alle hypnosetechnieken zijn bedoeld om in je manier van denken een verandering teweeg te brengen.

Je zou hypnose kunnen beschouwen als een staat waarin mensen een grote vatbaarheid hebben voor stimuli of beïnvloeding. Zo ben je onder hypnose minder kritisch en neem je wat er op je af komt sneller op. Het onbewuste neemt het aan, welke boodschap het ook is. 

Wandelcoaching

Wandelcoaching vindt meestal in de natuur plaats. In de natuur zijn, verlaagt stress. Uit onderzoeken blijkt dat we in de buitenlucht minder van het stresshormoon cortisol aanmaken. Hierdoor kunnen we makkelijker beslissingen nemen en ons beter concentreren.


Wandelen in de natuur is niet enkel contact leggen met je omgeving, het is ook je laten leiden door de natuur om terug contact te leggen met jezelf. Doordat je fysiek afgeleid wordt tijdens de inspanning, kom je mentaal tot rust, verlopen de gesprekken vlotter en kom je tot nieuwe inzichten die daarvoor onmogelijk waren. 

Natuurtherapie

Natuurtherapie is gebaseerd op het idee dat mensen verbonden zijn met en beïnvloed worden door de natuurlijke omgeving. Een groeiend aantal onderzoeken benadrukt de positieve voordelen van verbinding met de natuur.

Natuurcoaching is een vorm van coaching waarin zowel de coach als de coachee de natuur betrekken in de begeleiding. Het is veel meer dan enkel al wandelend coachen. Bij natuurcoaching wordt de coachee vergezeld door twee coaches, de coach en de natuur. De wisselwerking tussen hen zorgt voor een duurzaam resultaat. 

EFT (Tapping)

Tapping, tappen, kloppen, acupressuur punten, drukpunten, er zijn vele benamingen voor het toepassen van deze krachtige techniek. Inmiddels neemt de populariteit en bekendheid van Tapping toe en wordt deze techniek wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt als zelfhulp techniek of onder begeleiding. Tapping wordt als term gebruikt bij het toepassen van Emotional Freedom Technique, ook wel bekend als EFT.


Emotional Freedom Techniques heeft als doel het ontladen van een gevoel of situatie door middel van het drukken of 'tappen' op specifieke meridiaan-punten (energiebanen). EFT is bijzonder effectief bij het behandelen van zowel emotionele als lichamelijke klachten.

Matrix Reimprinting

Matrix Reimprinting (MR) is ontstaan vanuit EFT maar gaat een stap verder. Deze techniek combineert EFT met inner child work en de meest recente inzichten uit traumaonderzoek en epigenetica. Het is een milde en unieke werkvorm voor diepgaand traumawerk. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal.

Matrix Reïmprinting is een combinatie van EFT en NLP en wordt gebruikt om de beleving van impactvolle ervaringen positief te veranderen. Wanneer oude ervaringen (onbewust) nog invloed op je hebben kan Matrix Reïmprinting uitkomst bieden.  Wat jou emotioneel bewust of onbewust nog steeds belemmert na een traumatische herinneringen kan met MR overschreven worden zonder het trauma te herbeleven of erover te praten.

Met EFT neem je de emotionele lading van een herinnering weg, met Matrix Reimprinting stap je de herinnering na het trauma binnen om deze positief te veranderen. Dit gebeurt samen met een consulent op een veilige en professionele manier

Havening Techniques

Havening Techniques® of Havening is een nieuwe, baanbrekende techniek uit de neuro-wetenschappen, ontwikkeld door arts en neurowetenschapper Dr. Ronald Ruden, waarmee snel, makkelijk en effectief een groot scala aan stress gerelateerde klachten kan worden opgelost. Daarnaast kan deze methode gebruikt worden voor het stimuleren van persoonlijke en professionele groei. Het is een psychosensorische therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van aanrakingen bij de armen, de handpalmen en het gezicht, en psychologische afleiding. De behandeling zelf is ontspannend en kalmerend, en kan onmiddelijk positieve helende resultaten geven.


Het woord ‘Havening’ komt van het engelse woord ‘haven’, dat thuishaven betekent; een veilige plek waar het herstel kan beginnen.


Havening verwijst naar een nieuwere alternatieve therapietechniek, met als doel is het verminderen van angst en stress die komen vanuit negatieve herinneringen. 

Stressmanagement en burn-out coaching

Het steeds groter aantal prikkels, procedures en werkdruk resulteert in stijgende stress met ziekte, uitval en verloop tot gevolg. Dit ziekteverzuim is een steeds groter wordend probleem en ook een vicieuze cirkel


Wie uitvalt door burn-out creëert ongewild een belasting voor de collega’s die moeten inspringen en op hun beurt extra belast worden. Getroffen worden door een burn-out is zeer beangstigend. Je bent immers de controle over je lichamelijke en mentale prestaties kwijt en je omgeving bekijkt je met ongeloof. 

Loopbaanbegeleiding

Twijfel je over je huidige jobsituatie? Of ben je op zoek naar een betere work-life balans, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou! 

Via loopbaanbegeleiding krijg je professionele ondersteuning voor verschillende werkgerelateerde vragen en professionele uitdagingen. Weet je bijvoorbeeld wel wat je ideale job is maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Ik begeleid jou graag bij een carrièreswitch, maar ook bij het opstarten van een eigen onderneming of het binnenhalen van een promotie.

Energetische therapie en Healing

Healing is zo oud als de mensheid.  

Healing een overdracht van Universele lichtenergie, de bron van alle intelligentie, naar een ontvanger.  De healer kanaliseert deze lichtfrequentie naar de ontvanger, waardoor healing kan ontstaan.


Bij holistisch energetische therapie wordt er gekeken naar de mens als geheel, het holisme. Lichaam, geest, hart en ziel staan op onlosmakelijke wijze met elkaar in verbinding. Het doel is de blokkades en verstoringen in het lichaam te vinden en op te heffen, het lichaam en de geest opnieuw in balans brengen en vaak het zelfhelend vermogen stimuleren. 


Heb je last van emotionele of fysieke blokkades? Wil je het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren? Of je lichaam en geest weer met elkaar in balans brengen? Dan is energetische therapie absoluut iets voor jou. 

Relaxatietherapie

Onze Westerse maatschappij roept nog steeds naar meer, sneller, groter en beter. Dit gaat ten koste van rust, tijd, kwaliteit en contact. Onze hechte relatie met onze smartphone draagt bij aan de chronische overprikkeling. Er is veel nood aan rust en relaxatie!

Tijdens relaxatietherapie wordt er gebruik gemaakt van diverse oefeningen en technieken, zoals ademhalingsoefeningen, lichaamsbeweging, visualisatie en meditatie-oefeningen. Omdat stress aan de basis ligt van heel wat mentale en lichamelijke problemen, heeft relaxatietherapie bij heel wat klachten positieve effecten.

Relaxatietherapie richt zich op het verlichten van stress gerelateerde klachten. 

Hartcoherentie en biofeedback

Hartcoherentie is een ademhalingstechniek die jou mentaal en emotioneel in evenwicht brengt, waardoor je hele lichaam ontspant. Je kan de techniek toepassen telkens als je het nodig hebt, waar je ook bent.

Wanneer je je focust op een regelmatige ademhaling breng je je hart in een staat van coherentie. Vervolgens stuurt het signalen naar je brein, waardoor je autonoom zenuwstelsel, emoties, verstand en dus ook je stressniveau opnieuw in balans komen.

HARTCOHERENTIE KAN INTERESSANT ZIJN ALS JE EEN VAN DE VOLGENDE SYMPTOMEN WILT OVERWINNEN:

 • stress
 • fobieën
 • angsten
 • burn-out
 • depressie
 • een kort lontje
 • hyperventilatie
 • overgevoeligheid
 • gespannen spieren
 • een onrustig gevoel
 • oppervlakkige ademhaling
 • paniekaanvallen