Aura & Chakra Healing

Het aura is een mystieke tweede huid die ons beschermt. Binnen het aura bewegen onze chakra’s, de draaiende energiekolken die ons in balans houden. Maar trauma’s kunnen zwakke plekken veroorzaken. Verstoringen en blokkades kunnen zich vastzetten of een invloed hebben op onze aura of chakra’s. Daarom is het belangrijk om ze terug in evenwicht te krijgen.

Aura –of chakra healing haalt verstoorde energie weg en brengt het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons weer in balans.

Wat is een aura & chakra healing?

Ons lichaam bestaat uit meer dan alleen maar een fysiek lichaam. We hebben ook allemaal een energieveld rondom ons lichaam, een aura.

Een aura is opgebouwd uit 7 hoofdchakra's. Chakra's zijn de energiecentra van ons fysiek lichaam. Ze staan in verbinding met onze wervelkolom en elke chakra staat ook in contact met onze organen, spieren, zenuwpunten, klieren, ...
 

Het woord "chakra" betekent wiel in het Sanskriet. De chakra's zijn centra of concentraties van energie, die zich op verschillende plekken in het lichaam bevinden. Ieder chakra heeft een specifieke betekenis en werking. De uitstraling is afhankelijk van de stemming en de ervaring die op dat moment aanwezig is. 
 

De aura is constant in beweging en heeft invloed op het lichaam, organen en gemoedstoestand. Bij gebeurtenissen, in welke hoedanigheid dan ook verandert het energieveld. Dit kan zelfs zodanig veranderen dat het tastbaar wordt voor lichaam en geest, waardoor verscheidene soorten klachten kunnen ontstaan. Het kan zijn dat er blokkades optreden wat zich kan uiten in lichamelijke en emotionele klachten. Ieder chakra en iedere laag van onze aura heeft een kleur en een betekenis. 

Doordat ieder mens uniek is, is ook de energie heel individueel. Iedereen heeft bij de geboorte helende kracht meegekregen die altijd aanwezig blijft. Bij aura- en chakratherapie wordt deze helende kracht aangesproken. Men ervaart vaak een dieper bewustzijn van zichzelf. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten en gevoelens een plaats krijgen.

De toestand van ons energetisch lichaam bepaalt ons hele zijn. Onze fysieke gezondheid en emoties, hoe wij ons voelen en hoe we in het leven staan. Door invloeden van buitenaf kunnen we uit balans raken, met als gevolg disharmonie en uiteindelijke ziekte. Het is van het allergrootste belang dat we in balans zijn met ons zelf.

Met een healing is het de bedoeling om de chakra's te reinigen en terug in balans te brengen. 

Waarom zou je een aura & chakra healing overwegen? 

Een healing of energetische behandeling kan ingezet worden bij elke vorm van disbalans, zowel lichamelijk als geestelijk. Op een uiterst zachte, integere manier kan healing jou helpen om fysiek en emotionele blokkades op te lossen. Je hoeft je enkel open te stellen voor de belevenis en kijken welke invloed het op jou heeft.

Resultaten van een aura & chakra healing

  • Ontspanning en rust
  • Verzacht pijn
  • Versnelt en ondersteunt genezingsprocessen
  • Brengt energie en evenwicht
  • Rust in je hoofd waardoor je beter je problemen kan aanpakken

Behandelingsduur

Sommige mensen voelen zich al helemaal goed met 1 enkele sessie, maar bij de meeste mensen duurt het toch wat langer. Het duur meestal een sessie of 3, omdat dan zeker alle blokkades zijn aangepakt.

Er moet zeker rekening gehouden worden met een wachttijd van 2 weken tussen de sessies.

Aura en chakra healing kan ook preventief gedaan worden om de 3, 4 of 6 maanden.

Cord cutting

Reinigen en doorknippen van energiekoorden ook wel ‘Cord cutting’ of ‘removing attachments’ genoemd. Dit ritueel is geschikt wanneer je blijft vasthouden aan een destructief patroon, persoon of situatie maar ook wanneer je een nieuwe start wil maken (in je relatie, seks – romantisch – en werkleven).

Etherische koorden zijn energetische koorden die ontstaan ​​wanneer twee mensen zich met elkaar verbinden. Hoe dieper de relatie, hoe sterker het koord. Door elke interactie, gedachte, emotie getriggerd en intiem moment – groeit het koord continu. Deze verbindingen worden gelegd van chakra tot chakra, aura tot aura.

Hoe ziet het er dan uit? Er kunnen koorden gelegd zijn naar verschillende plaatsen op het lichaam. Van ziel tot ziel, van geest tot geest, of van lichaam tot lichaam in onze huidige leven of in vorige levens. Koorden kunnen ons direct of indirect beïnvloeden en schadelijk zijn voor onze gezondheid
doordat zij blokkades veroorzaken in ons energiesysteem . 


Etherische koorden werken als tuinslangen, waarbij energie heen en weer wordt gestuurd tussen beide mensen. Wanneer het koord gezond is, kan het een levendige, energetische bronuitwisseling creëren, maar wanneer het koord ongezond is, kan dit vaak leiden tot een gevoel van controle, ongelukkigheid in de relatie en een ongelijke uitwisseling van inspanning en energie. Zoals alles in het leven, moeten etherische koorden een gevoel van evenwicht hebben.

We creëren constant koorden met veel mensen en zelfs objecten, maar als je je teruggetrokken voelt naar een ongezonde relatie, of als je negatieve patronen of verslavingen wilt doorbreken, of als je een sterke psychische verbinding voelt met iemand die je energie aftapt, een koordknipritueel kan gunstig zijn. Vooral als het om relaties gaat, kan het doorknippen van het snoer helpen om de gecreëerde energetische gehechtheden te doorbreken en kan het je helpen om verder te gaan om nieuwe kansen in je leven te ontvangen. Door het snoer door te knippen, kunt u uw energie opladen, een gevoel van rust voelen, loslaten en nieuwe, positieve kansen creëren.

Tijdens de aura- en chakra healing ga ik per chakra de ongezonde verbindingen die je hebt met personen, situaties, patronen doorknippen en helen met Reiki.

Begrijp wel dat je niet bang hoeft te zijn voor het doorsnijden van deze banden. Velen denken dat door deze banden door te snijden ze de verbinding zullen verliezen met hun geliefden. Maar dit is niet waar. Het doorsnijden van deze banden geeft je de kans van een verse start met je geliefden. Het brengt de karmische energieën tussen jullie in evenwicht waardoor jullie een nieuw begin kunnen maken gebaseerd op onvoorwaardelijk liefde in plaats van afhankelijkheid, angst en beheersing. 

Soms zijn koorden gewoon niet meer nuttig, kunnen ze jou belemmeren in jouw leven. Wanneer je ze liefdevol doorknipt betekent dat niet dat de band van liefde met personen wordt verbroken. Veranderingen in contact of communicatie kunnen wel plaats vinden.

Chakra zuiveringsoefening

Net zoals de fysieke ruimtes waar we in wonen regelmatig moeten worden ontdaan van rommel, moeten de energetische velden die een vitaal onderdeel van ons wezen zijn ook worden ontdaan van oude gedachten, energie en emoties. Het zuiveren van je chakra's en aura herstelt en versterkt je verbinding met jezelf en je goddelijke innerlijke wijsheid. Onbelemmerd door energetische bagage die zich voordoet als angst, pijn en zelfhaat, is je bewustzijn weer vrij om te groeien. Als je de gedachte aan het reinigen van je energievelden verontrustend vindt, zie het dan als het reinigen van de energie die je omringt en het loslaten van eventuele stagnatie. Je zult misschien niet in staat zijn om de resultaten van je inspanningen te zien, maar je zult een lichtheid van zijn en helderheid van geest ervaren.

Je kunt beginnen met zitten of liggen op een comfortabele ondergrond. Haal een aantal keer diep adem en laat je ziel zich verbinden met Moeder Aarde en de uitgestrektheid van het Universum. Visualiseer je eerste chakra, vlakbij je stuitje, en een klep die daar opengaat, net als een kraan. Stel je voor dat er een koord vanaf je stuit diep in Moeder Aarde valt en laat alles wat in je stagneert er doorheen stromen. Laat oude energie, inactieve gedachten en al het andere dat je niet langer dient los. Vraag de aarde te accepteren wat je aanbiedt door deze oude energie om te zetten in licht. Blijf oude energie uit je laten wegvloeien tot je het gevoel hebt dat je al je energetische bagage hebt losgelaten. Stel je voor dat de klep dichtgaat als je klaar bent. Voordat je verder gaat om je volgende chakra vrij te maken, laat je levendig terracottakleurig licht omhoog reizen vanaf de aarde en door het koord naar je eerste chakra. Herhaal dit proces met alle zeven chakra's van het lichaam. De tweede chakra is oranje, de derde is geel, de vierde is groen, de vijfde is blauw, de zesde is indigo en de zevende is violet. Visualiseer daarna je kruinchakra, het zevende chakra, en teken prachtig, goudwit licht dat vanuit het universum door de bovenkant van je hoofd naar beneden stroomt. Laat alle zorgen of angsten los die je hebt vastgehouden. Trek dit licht in je aura en geniet van het gevoel van vrede dat het brengt.

Neem een bad met een kopje appelciderazijn, een kopje Epsomzout en een kopje zeezout om je energie te zuiveren en ervoor te zorgen dat je jezelf hebt ontdaan van de laatste restjes rommel. Bedank na deze oefening Moeder Aarde en het universum voor hun hulp.