Reiki Healing

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. 
“Rei” betekent Universele en “Ki” staat voor levensenergie.

Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft.
Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Wat is reiki? 

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie, waarbij hemel en aardenenergie met elkaar wordt verbonden. Deze energie is niet ván ons maar stroomt dóór ons en is bedoeld om ons gevoel en ons bewustzijn te ontwikkelen.  We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. 


Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan  energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld.  Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

Het stimuleert het zelfhelend vermogen en iedereen kan Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. Het is geen bijzondere gave waar mensen mee zijn geboden of een godsdienst. Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Een Reiki behandeling geeft mensen een goed gevoel, alsof je lekker in de natuur zit te genieten van de zon met een warm briesje en op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.


De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen.

Reiki als heelmethode

Reiki brengt de energie van de chakra ’s en het energieveld rondom het lichaam in balans en verminderd fysieke en emotionele klachten. Het vitaliseert zowel lichaam als geest en een behandeling voelt als een liefdevolle warme afgifte van energie. Het bevordert je psychische en geestelijke groei en je leven krijgt een nieuwe kwaliteit. Met Reiki kan je heel veel kwalen behandelen, maar niet op iedereen zal de behandeling hetzelfde (gewenste) effect hebben.


Zo kan iemand langskomen voor een pijnlijke plek in het lichaam, maar doordat de emotionele onbalans groter is zal de energie van de Reiki behandeling daar als eerste naar toe gaan. Dit komt omdat de behoefte aan helende energie daar groter is en automatisch meer energie aantrekt.

Ook werkt het een stuk makkelijker als de persoon die behandeld wordt “open staat” voor de behandeling en dus niet al te sceptisch is. Hij of zij is immers diegene die bewust of onbewust de ontvangen energie zal sturen en zo de behandeling effectief maken.

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen vrijkomen zodat de energie weer vrij(er) kan stromen. Hierdoor kunnen mensen zich ondanks hun ziekte zich een stuk beter gaan voelen.


Hoewel Reiki zeker niet alle ziekten kan genezen, kan het wel de symptomen en pijn verlichten. Dus ook voor deze personen heeft Reiki een positieve werking. Reiki is niet bedoeld als vervanger van reguliere geneeswijzen, maar als een aanvulling hierop. Het kan de werking van medicijnen versterken en bijwerkingen verminderen. Het kan echter voorkomen dat er met Reiki minder geneesmiddelen nodig zijn (bijvoorbeeld bij insuline). Bespreek dit altijd met een (huis)arts die ervoor is opgeleid.

Reiki kan vooral erg nuttig zijn bij medische condities waar de traditionele geneeskunde weinig oplossingen biedt, zoals: allergieën, hoofdpijn, migraine, eczeem,jicht,  astma, en rugklachten, enz.

Wat doet een behandeling met Reiki?

Door Reiki geef jij je lichaam extra energie, waardoor jij minder stress, pijn of blokkades ervaart. Wat zijn de voordelen van een Reiki behandeling? Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied. Je lichamelijke gezondheid gaat over hoe jouw lichaam aanvoelt.

De reiki therapeut maakt met zijn of haar handen de energieblokkades ongedaan door extra energie door het lichaam te laten stromen. De energie die gebruikt wordt is niet de persoonlijke energie van de therapeut, maar energie uit de kosmos.

Als alternatieve geneeswijze is reiki in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de cliënt. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Het wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen. 

Reiki wordt lang niet alleen gebruikt bij gezondheidsklachten, maar ook voor het verbeteren van onze levenskwaliteit.  Reiki is voor diegenen die erin geloven vooral een positieve en deugddoende ervaring. Het gaat daarbij niet zozeer om een behandeling, maar om een manier van leven om rust en evenwicht te vinden. 

Gezond

Een reiki behandeling is ook geschikt voor wie niet ziek is maar rust en ontspanning nastreeft. Tijdens de behandeling liggen patiënten ontspannen  

in makkelijke kledij op de behandeltafel. Je hoeft helemaal niets te doen, alleen te gaan liggen… en te genieten


De reiki-healer legt zijn of haar handen op verschillende plaatsen op ons lichaam. Die plaatsen komen overeen met onze zeven chakra’s. Die bevinden zich op of juist boven ons lichaam. De vrijgekomen energie stroomt vervolgens door ons lichaam.

Resultaten

Een reiki- behandeling zorgt voor de meest uiteenlopende reacties en resultaten zoals:

 • Een warm en heerlijk gevoel
 • Tintelingen in het ganse lichaam
 • Een ontspannen en rustig gevoel
 • Beter slapen
 • Soms hevig transpireren
 • Lawaaierige ingewanden


 • Een grote en onweerstaanbare drang om te praten
 • Een angstig gevoel
 • Verdriet, plotse boosheid of… vrolijkheid en uitgelatenheid
 • Het tijdig afbreken en afvoeren van giftige afvalstoffen
 • De werking van onze organen wordt extra gestimuleerd
 • Onze hormonen komen in evenwicht
 • Ons zelf genezend vermogen wordt bevordert


Nieuw evenwicht

Dankzij je herwonnen evenwicht moet je na een behandeling meestal meer naar het toilet. Allerlei eerder onschuldige nevenwerkingen kunnen wekenlang duren. De meerderheid van de patiënten zijn veel rustiger, slapen beter en voelen zich opgelucht. Een behandeling kan zowel bij de therapeut zelf als bij de patiënt worden uitgevoerd.