Holistic Pulsing

Deze massage geeft diepe ontspanning door de continue wiegbeweging, maar ook door het losmaken van blokkades in het lichaam. Ze baseert zich op het feit dat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat en brengt dat water weer aan het stromen. Zoals een rivier ook niet weet welke steen ze meesleurt in haar stroom, hoef je als masseur ook niet te weten welke blokkades er zijn, vanwaar ze komen of welke eerst moeten worden losgemaakt.

Holistic Pulsing is een zachte en tegelijk krachtige manier om meer stroming, beweging en bewustzijn in je lichaam te brengen.

Wat is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing is een respectvolle behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Pulsing helpt om diepgewortelde opgebouwde spanningen op zowel lichamelijk als psychisch vlak los te laten en de levensenergie te laten stromen.

Het is een uitermate geschikte therapie om stress te verlichten, traumatische ervaringen, moeilijke gebeurtenissen te verwerken, voor mensen die hun emoties hebben verdrongen, om inzicht in de psyche te krijgen, vermoeidheid te verhelpen en om klachten als hoofdpijn, rugpijn, en spierpijn op te lossen. Het is bovendien ook een zeer goede therapie voor zwangere vrouwen.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat zich ontspannen. De continuïteit van de pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst wordt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbewegingen over te geven, zich er als het ware 'in te laten zakken'.

Door het lichaam te motiveren om zijn natuurlijke ritmes terug op te nemen wordt het lichaam ook aangespoord om alle overtollige spanning(en) los te laten. Daardoor worden blokkades opgeheven en je energie gaat terug vrij stromen. De kracht van het pulsen is juist de zachtheid, het respect en de afstemming op je persoonlijke ritmes. Door zijn zachtheid en niet manipulerende manier kunnen spanningen die in de diepte van je weefsels, spieren en organen zijn opgeslagen worden geprikkeld om los te laten. Alles gebeurt op jouw tempo en ritme.

Holistic pulsing is een behandelmethode die naar wens kan gecombineerd worden met andere technieken of therapievormen. De behandelmethode is op vrijwel iedereen toepasbaar.

Toepassingsgebieden

Het kan heilzaam zijn voor volgende zaken:

 • Gebrek aan energie, vermoeidheid 
 • Spanning en stress
 • Burn-out
 • Hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, spierpijn,…
 • Verlichting bij trauma’s, depressie,…
 • Verbeteren van de circulatie (bloedsomloop, lymfevocht,..) 
 • Ontgiften
 • Bij bejaarden en dementerenden: positief effect op de gewrichten, verstijving verminderen en spieren ontspannen
 • Concentratieproblemen
 • Kinderen: ter ontspanning, hyperactiviteit, faalangst, lusteloosheid, spanningsbuikpijn, moeilijk inslapen,…
 • Verbeteren van nachtrust door diepere ontspanning. 
 • Bij zwangere vrouwen verminderen van de spanning in en rond het bekken en oedeem. Bovendien worden de lichaamsritmes van moeder en kind gesynchroniseerd waardoor een gevoel van harmonie ontstaat.

Een pulsing sessie

Tijdens een pulsing lig je met je kleren aan op een massagetafel. Losse kleren zijn aanbevolen. Er wordt niet of nauwelijks gepraat. Met zachtheid breng ik je lichaam al wiegend in beweging. Je geeft zelf de intensiteit van de pulsen aan. Na een sessie mag je nog even navoelen en verder genieten. Een holistic pulsing kan nog weken verder werken op je lichaam.

Na een sessie is het héél belangrijk voldoende water te drinken om de losgekomen afvalstoffen snel uit het lichaam te drijven.