Ontspanningsmassage

Heb je behoefte aan een momentje voor jezelf? Wil je je even helemaal laten verwennen? Of alle stress en spanningen uit je lichaam voelen wegvloeien? Dan is een ontspanningsmassage zeker iets voor jou! Klaar om even heerlijk te ontspannen?


Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Wat is een ontspanningsmassage?

 

Een ontspanningsmassage is een heerlijke lichaamsmassage die je helemaal tot rust brengt. Studeren, werken, zorgen voor het huishouden en je gezin, je sociale contacten onderhouden,… Het leven kan heel wat stress met zich meebrengen. Die spanningen kunnen zich ongemerkt vastzetten op je lichaam en zo zorgen voor verkrampte spieren, nekklachten, hoofdpijn of vastzittende schouders.

Een zachte ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je spieren zich terug kunnen ontspannen en dat jij mentaal en fysiek helemaal tot rust komt. Via langzame, losse bewegingen met weinig druk worden de zintuiglijke zenuwuiteinden van je huid gestimuleerd. Hierdoor komt endorfine vrij in je hersenen en ervaar je een ontspannen en gelukzalig gevoel.


Je zou een ontspanningsmassage eigenlijk kunnen zien als een heerlijk en natuurlijk kalmeringsmiddel. Tijdens de massage worden warme en heerlijk geurende essentiële oliën gebruikt die de huid voeden en het anti-stress effect van de ontspanningsmassage versterken. 

Hoe verloopt een ontspanningsmassage?

Bij een ontspanningsmassage focus ik me vooral op je rug en schouders omdat stress en spanningen zich daar het vaakst vastzetten. Maar ook andere lichaamsdelen kunnen tijdens de massage aan bod komen. Een ontspanningsmassage start meestal met een kort intakegesprek waarbij ik jou kort uitleg hoe de massage precies zal verlopen.


Daarna krijg je de privacy om je uit te kleden en op de massagetafel plaats te nemen. Daarbij word je meteen met een handdoek toegedekt. Je zal tijdens de massage dus nooit volledig naakt zijn. Je houdt ook steeds je ondergoed aan.

De ontspanningsmassage begint in buiklig aan je rug, schouders en nek en zo wordt er zo naar je benen of voeten toegewerkt. Daarna kan je je omdraaien en wordt ook de andere kant van je lichaam onder handen genomen.

Een ontspanningsmassage duurt ongeveer een uur (rug, nek, schouders, hoofd en gezicht) tot anderhalf uur (wanneer benen, voeten, armen, handen en eventueel buik meegenomen worden in de behandeling). Ruim de tijd dus om al je stress te laten varen en helemaal tot rust te komen.

Stress verminderen

Langdurige stress heeft een negatief effect op je gezondheid en algemeen welzijn. Via een ontspanningsmassage kan je terug rust brengen in je hoofd en lichaam.

Tijdens de massage maakt je lichaam meer afweercellen aan en stoffen die cortisol, het stresshormoon, aanpakken. Dat betekent dus minder stress en een betere weerstand! Maar ook geluksstoffen zoals dopamine en endorfine worden meer aangemaakt. Door even helemaal te ontspannen neemt het effect van stress op je lichaam af en voel je je terug fris en monter.

Deze anti-stress massage vindt plaats in een rustige, gezellige ruimte waar kaarsen, aromatherpie en/of wierook en zachte achtergrondmuziek je helpen om volledig te ontspannen. Tijd voor een momentje voor jezelf!

Een moment voor jezelf

Tegenwoordig hollen we van hier naar daar. Van de file op weg naar het werk tot drukke vergaderingen, huilende kinderen of lange rijen aan de winkelkassa. Heb je soms het gevoel dat het je niet meer lukt om even helemaal te ontspannen? Dan is een relax massage echt iets voor jou.

Tijdens de massage kan je je met niks anders bezighouden. Je smartphone ligt ver weg en het enige dat je kan doen is genieten van het moment. Hierdoor focus je je even helemaal op het hier en nu.

Door tijdens de ontspanningsmassage even op de rem te gaan staan, komen je lichaam en geest terug met elkaar in balans. Je zet de tijd even stil en je krijgt de ruimte om na te denken over wat jij wilt en wat je nodig hebt om je batterijen even terug helemaal op te laden.