Matrix Reimprinting

 Matrix Reimprinting is ontstaan vanuit EFT maar gaat een stap verder. Deze techniek combineert EFT met inner child work en de meest recente inzichten uit traumaonderzoek en epigenetica. Het is een milde en unieke werkvorm voor diepgaand traumawerk. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken, zelfs prenataal. 

In dit werk stapt de cliënt onder begeleiding van de behandelaar en met de nodige bescherming binnen in een traumatiserende herinnering. Daar past hij EFT toe op het getraumatiseerde kinddeel. Dit energetische werk leidt binnen enkele minuten tot ontspanning van het getraumatiseerde deel. Zowel cliënt als therapeut ervaren een ontlading van o.a. angsten, paniek, eenzaamheid, woede, machteloosheid…


Aansluitend worden hulpbronnen aangeboden die er in realiteit niet waren (knuffel van een liefdevolle mama, een begripsvolle juf, een sterke brandweerman, een nieuw inzicht, politie, etc). De beangstigende beelden zelf worden hierdoor letterlijk getransformeerd naar geruststellende situaties en ook als zodanig ervaren. 
 

Dit stelt de cliënt in staat om de – meestal onbewustebeperkende overtuigingen die op dat moment zijn ontstaan (vb. ik ben niet slim genoeg, de wereld is niet veilig, mannen zijn gevaarlijk, ik ben niet goed genoeg, …) los te laten.

Na afloop van de sessie zal de cliënt de getransformeerde beelden gedurende 3 weken dagelijks ‘reimprinten’ zodat het brein de getransformeerde beelden als nieuwe realiteit gaat ervaren. Dit gebeurt moeiteloos door de plasticiteit van ons brein. Dit proces is duidelijk voelbaar in het hele lichaam.


Het uiteindelijke doel van Matrix Reimprinting is het loslaten van beperkende overtuigingen op neurologisch niveau.
 

Deze methode is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder krachtige techniek, toegespitst op het transformeren van specifieke problemen zoals trauma (oa geboorte- en intra-uterien trauma), angsten, fobieën, allergieën, verslavingen, etc. Vooral in de Engelstalige wereld verspreidt Matrix Reimprinting zich als een lopend vuurtje.

In Vlaanderen vind je momenteel slechts een handvol therapeuten die met deze techniek werken. 

Wat is Matrix Reïmprinting

Matrix Reïmprinting (MR) is een techniek die de methodes van EFT en NLP combineert en je in staat stelt om je relatie met het verleden te veranderen. Net als EFT, maakt MR ook gebruik van het traditionele meridiaansysteem dat al duizenden jaren in de acupunctuur wordt gebruikt.

MR gaat ervan uit dat gebeurtenissen en herinneringen als beelden worden opgeslagen in een energieveld, de zogenaamde Matrix, en niet in onze cellen of in onze hersenen. Deze beelden zijn weerklanken uit ons verleden en worden ook wel ECHO’s (Energy Conscious Hologram) genoemd. ECHO’s kunnen door ons brein als het ware worden gedownload uit de Matrix. Traumatische ervaringen uit het verleden kunnen daarna met behulp van de MR-techniek, waarbij tegelijkertijd wordt geklopt op de meridiaan-uiteinden van jezelf en van de ECHO, op een ontspannen manier worden overschreven.

 In tegenstelling tot EFT zorgt Matrix Reïmprinting namelijk niet alleen voor het verdwijnen van de emotionele lading, met deze methode kan de herinnering zelfs worden veranderd. We stappen als het ware de herinnering binnen. Daar gaan we dè woorden zeggen en dè dingen doen die we toen eigenlijk hadden willen zeggen of doen, maar die we toen niet konden, omdat we ofwel te klein waren om het allemaal te begrijpen, ofwel omdat de situatie te overweldigend was. Met MR transformeren we dus het beeld van die herinnering en bevrijden we onszelf zodoende van zware gebeurtenissen uit het verleden.

Grotere (emotionele) uitdagingen zijn soms lastig in je eentje te doorbreken. Ervaring heeft geleerd dat het prettig is om in zo’n geval door het proces heen geleid te worden door een ervaren, in Matrix Reïmprinting geschoolde, beoefenaar. Je komt dan sneller tot de kern van je probleem en je ervaart sneller resultaat. 

Voordelen van Matrix Reïmprinting

Matrix Reïmprinting volgens de EFT-methode heeft vele voordelen:

  • Door de gedissocieerde manier van werken vindt er geen hertraumatisering plaats.


  • Je onderbewuste heeft alle informatie voor je vastgehouden in de Matrix. Het maakt niet uit of je nog bewust weet hebt van het moment of van de negatieve ervaring zelf, door deze techniek wordt je onderbewuste op een zachte en vriendelijke manier bereikt en krijg je toegang tot de ervaring.


  • Doordat je via je ECHO details te weten komt waar je met je geheugen niet meer bijkwam, krijg je meer begrip en wijsheid over de gebeurtenissen in je leven.


  • Het veranderen van deze beelden creëert lichamelijke en emotionele genezing en stelt je tevens in staat om meer positieve ervaringen aan te trekken.


  • Tot in je DNA word je je ervan bewust dat je trauma geen invloed meer heeft op jouw doen en laten, en dus ook niet op je welzijn. De herinnering is er nog wel, maar hij is getransformeerd en de lading is eraf