Waarom cirkelen?

 Circling is the new Selfcare!

Deel uitmaken van een community – een groep inspirerende vrouwen waar je warm ontvangen wordt-  is als een tonic voor je immuniteit. Gedachten en gevoelens in vertrouwen kunnen delen -ventileren- haalt stress omlaag en doet je een flinke dosis ‘goed gevoel’- hormonen aanmaken. Je balans gaat van teveel cortisol naar veel oxytocine. Oxytocine geeft je energie. En laat je mooi en waardevol voelen. Je krijgt een boost van positieve vibes. Over Selfcare gesproken! 

Women Thrive by a Tribe 

Onderzoek wijst uit dat mannen neigen zichzelf te overschatten en vrouwen om zichzelf te onderschatten. De meeste mannen geven het beste van zichzelf als ze uitgedaagd worden. Als er te winnen valt. Vrouwen floreren eerder als ze zich gesteund en verbonden weten. Een cirkel sluit aan bij het  laatste. 

In een cirkel ben je welkom met je hele hebben en houden. Je twijfels en onzekerheden. Je successen en je mini-stappen. Alles mag er zijn, geen opsmuk nodig. De ene keer inspireer jij de andere vrouwen, de andere keer zetten zij jou aan om iets tòch te durven. Cirkelen voedt je zelfvertrouwen en je daadkracht op geheel feminiene wijze! 

Sparkling Sisterhood

Anders dan met vriendinnen, kies je de vrouwen in je cirkel niet zelf. Hoewel je -in tegenstelling tot échte zussen- niet al een heel leven samen deelt, kan de uitwisseling verbazend diep(er) en persoonlijk(er) zijn. Zo bouw je dus, met ‘toevallige’ vrouwen een bijzondere band op en een dito netwerk uit. Een sisterhood die verder reikt dan de bijeenkomsten. Die van betekenis kan zijn op persoonlijk vlak én in het professionele. En niet te vergeten een sisterhood die garant staat voor spetter en sprankel!

The bigger M/V picture

We leven in bijzondere tijden. Er lijkt een einde te komen aan draagkracht en aan alsmaar groeien, aan vastgeroeste denkwijzen, aan machtsmonopolies. We zetten een volgende stap in het in evenwicht brengen van het mannelijke met het vrouwelijke. Er komt meer ruimte voor feminiene waarden: vertragen en verzachten, luisteren en durven niet-weten, om er een paar te noemen. 

Een cirkel dient ook the bigger picture. Het is een krachtige bron van vrouwelijks. Een plek om bij te tanken. Het geeft je een hoge dosis yin, te gebruiken om buiten in de grote wereld, jouw steentje weer te gaan bijdragen.