Mindfulness Training

Wil je een gezond evenwicht vinden tussen werk en ontspanning?

Wil je anders leren omgaan met de ‘dingen des levens’, ook de minder aangename?

Wil je je concentratie verhogen en meer rust ervaren?

Een mindfulness training leert je opnieuw te genieten van het leven en stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn voor jou. En voor de moeilijke periodes in het leven, leren we je omgaan met stress, burn-out, slapeloosheid, depressie of pijn.

Deze aandachtstraining ondersteunt je in je zoektocht naar meer veerkracht en evenwicht. Ik sta gedurende 8 weken klaar om je, op een wetenschappelijk onderbouwde, no-nonsense manier onder te dompelen in mindfulness.

Deze basistraining bestaat uit een combinatie van oefeningen en inzichten, maar is voornamelijk praktijkgericht. Je ontvangt een werkboek en een uitgebreid aanbod ondersteunende audiobestanden, waarmee je thuis aan de slag kunt.

Door de unieke integratie van Westerse psychologie en Oosterse technieken heeft deze aandachtstraining een immense invloed op de manier waarop je in het leven staat: hoe je denkt, hoe je in relatie staat tot anderen, hoe je omgaat met je emoties, werk, gezag, en niet in het minst met stress.

Deze training is gebaseerd op twee pijlers: de cognitieve therapie en mindfulness.

Cognitieve therapie gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.

De tweede pijler is mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2.500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw laat contact maken met het nu.

Naast de technieken en inzichten uit de cognitieve gedragstherapie en aandachtstraining, introduceren we ook het begrip zelfcompassie en maken we gebruik van eenvoudige oefeningen uit de neurowetenschap.

Wat kan je verwachten van een mindfulnesstraining?

Via de training leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan, door er ruimte voor de maken. Je leert ook te stoppen op momenten dat je stress ervaart, om zo een wijzer, liefdevoller en minder reactief antwoord te geven op de situatie die zich aandient.
Aan het eind van een training geven deelnemers doorgaans aan dat ze vriendelijker geworden zijn naar zichzelf en hun omgeving toe. Minder reactief ook. Het lukt hen veel vaker rustiger om te gaan met stresserende situaties, zowel privé als op de werkvloer. Het lukt hen ook beter goed voor zichzelf te zorgen, wat resulteert in meer levensgemak.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat deze training:

  • herval van depressie kan voorkomen
  • doeltreffend is voor mensen met allerlei klachten ten gevolge van stress
  • de stressbestendigheid verhoogt
  • het psychisch welzijn verbetert


Naar het bedrijfsleven toe, is er ook meer en meer onderzoek dat erop wijst dat het volgen van een mindfulnesstraining kan bijdragen tot het optimaal functioneren op je werk. Onder meer concentratie, creativiteit, communicatie, bevlogenheid en authenticiteit worden positief beïnvloed.

Boek nu jouw plekje in deze training.